marți, 1 ianuarie 2013

Prajitura Pavlova



Ingrediente pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura otet
  • esenta vanilie sau zahar vanilina
Umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 400-500g fructe de padure sau capsuni, kiwi etc.
Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga treptat zaharul, continuand mixarea pana se formeaza o bezea rigida si lucioasa dupa care se pune amidonul si otetul si se mai bate inca 3-5'.
In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza din bezea un disc cu o adancitura in mijloc  si se coace aproximativ 1h la foc mic(100 grade celsius).Pentru a nu se rumeni foarte tare(in cazul in cae cuptorului clasic) se mai lasa din cand in cand usa intredeschisa.
Dupa ce se raceste se umple cu frisca si se orneaza cu fructe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails