Este o reteta preluaata de pe blogul lui Miha si adaptata la tava mea cu dimensiuni de 26/38
Ingrediente pentru foi:
- 250 g zahar
- 2 oua
- 4 linguri smantana
- 1.5 lingurite bicarbonat (eu am pus de amoniu)
- 1 praf de sare
- faina cat cuprinde pentru a se obtine un aluat elastic care se poate intinde.
Se intind 3 foi care se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade timp de 10'
Dupa ce se coace foaia se desprinde cu grija cat inca e calda deoarece la racire devine casanta.
Pentru crema:eu am dublat cantitatile la crema,mai putin zaharul si cacaoa
- 400 grame unt
- 250-300 g zahar
- 500 ml lapte
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- esenta de vanilie
Untul se taie in cubulete si se topeste dar nu de tot.O parte din bucati trebuie sa ramana netopite.Se mixeaza pana devine ca o crema, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.
Spuma de unt se adauga cate putin in compozitia de lapte racita.Dupa omogenizare se imparte compozitia in doua parti: in una se adauga vanilia si in cealalta cacaoa.
Glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 g unt
- 50 ml frisca
Se lasa la rece pana a II-a zi.Eu am last-o 5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu