Aceasta prajitura este preferata familiei mele si nu numai.Toti cei care au gustat-o au fost incantati.
Pentru blat avem nevoie de:
- 6 oua
- 7 linguri faina
- 7 linguri zahar
- 6 linguri ulei
Galbenusurile se bat cu uleiul si un praf de sare.Bezeaua,galbenusurile si faina se amesteca usor, de jos in sus, cu o lingura.
Se pune compozitia intr-o tava(23/38) tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se baga in cuptorul incins,la foc mic, pentru 20-30'.
Pentru compozitia de mere:
- 9-10 mere de marime potrivita
- 1/2 lamaie
- 9-10 linguri de zahar(se pun mai intai 7-8 linguri si apoi,in functie de gust se mai adauga)
Se tin pe foc amesatecandu-se din cand in cand pana scade toata zeama din mere.Cand sunt gata se pune 1/2 lingurita de scortisoara.
Sirop:
- 300 ml apa
- 5 linguri de zahar
- 1fiola esenta de vanilie
Crema:
- 400 ml lapte
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 50 g unt
- 1 galbenus
- 1 fiola esenta de vanilie
Untul se pune cand crema este calduta.
Decor:
Decor:
- 300 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 plic intaritor de frisca
- bilute de ciocolata
Asamblarea prajiturii:
Se insiropeaza blatul (blatul,siropul,crema si merele trebuie sa fie bine racite)
Se pun merele peste blat.
Se insiropeaza blatul (blatul,siropul,crema si merele trebuie sa fie bine racite)
Se pun merele peste blat.
Peste mere se pune crema.
Se tine prajitura 1/2 ora la frigider dupa care se acopera cu frisca batuta cu intaritorul de frisca si zaharul vanilinat.
Se lasa 2-3 ore la frigider si apoi se taie.
Multumim pentru reteta.Este o prajitura delicioasa,usor de preparat si ieftina zic eu..Am facut-o de nenumerate ori si de fiecare data a iesit la fel de buna.multumim multumim multumim
RăspundețiȘtergere