vineri, 16 aprilie 2010

Ciorba de burta

Am facut fotografia cu telefonul.Ciorba arata mult mai bine in realitate.

Am folosit:
(pentru oala de 4 litri)

  • 1 kg burta de vita prefiarta(taiata fideluta)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 4 catei de usturoi
  • 10-15 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • sare
Burta se spala si se pune la fiert in apa rece.Dupa ce da in clocot, se arunca apa.Se pune din nou in apa rece,se adauga o lingurita de sare si cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa, radacinoasele, piperul, usturoiul si foile de dafin.

Cat timp fierbe burta se prepara compozitia pentru dres.
Avem nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 750 ml smantana (se poate folosi jumatate smantana si jumatate iaurt)
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri faina

Intr-un vas incapator se amesteca galbenusurile cu otetul si faina, apoi se adauga smantana.Se bate bine cu telul.Cand burta este aproape fiarta se scot celelalte ingrediente si se arunca.In compozitia de smantana se pun cateva polonice de zeama fierbinte, se amesteca si apoi se toarna in oala peste retsul de fiertura.Trebuie sa fiarba 10-15 minute fara capac, amestecand din cand in cand casa nu dea pe alaturi.Se potiveste gustul de sare.

Pentu ca ciorba sa aiba un aspect placut se pajeste un morcov dat prin razatoarea cu ochiuri mici in 50 ml ulei.
Se scurge bine uleiul in ciorba (dupa ce am dres-o, imediat ce incepe sa fiarba)
In momentul servirii se asezoneaza cu maioneza de usturoi si otet.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails