miercuri, 3 martie 2010

Bors de cocos cu taitei de casa

 
Ingrediente:
un cocos( poate fi gaina,pui)
1 ceapa mare sau 2 mai mici
1 morcov mare
1/4 pastarnac
1/4 radacina patrunjel
2 ardei
taitei de cas
sare
1-1.5 l bors de tarata
verdeata ( leustean,patrunjel)
Se pune carnea la fiert in apa rece.Dupa ce dat un clocot si se ridica spuma, se arunca apa, carnea se spala din nou, si se pune iar la fiert in apa curata.
 
Cand apa incepe sa clocoteasca se pune o lingurita de sare,un pic de ulei (daca pasarea nu este grasa) , sepun radacinoasele date prin razatoare, ceapa si un ardei tocate marunt (ardeiul este congelat).

Durata de fierbere depinde de cat de tanara sau batrana este pasarea.Daca este nevoie se pune la oala Kukta,pentru 20 de minute din momentul fierberii (eu asa am facut).
Cand pasarea este aproape fiarta se pun rosiile, iar dupa 10' taitei.
  
Duce au fiert si taiteii 5' se pune borsul incalzit,se potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Borsul se drege dupa 10-15' de canad s-a oprit focul cu ou batut la care s-au adaugat cateva picaturi de zeama de lamaiie pentru a nu se taia.


Se pune si verdeata tocata si se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails