duminică, 13 iunie 2010

Negresa cu nuci si migdale


Ingrediente:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 1 cana si 1/2  zahar 
  • 100 ml lapte
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 1/2 praf de copt
  • 200 g miez de nuca prajit
  • esenta de rom
  • 50 g fulgi de migdale
  • 4 linguri cacao neagra
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu praf de sare pana se formeaza o spuma tare, apoi se adauga treptat 1/2 din cantitatea de zahar mixandu-se in continuare pana se formeaza o bezea consistenta.
Untul incalzit un pic (sa nu devina lichid) se bate spuma impreuna cu restul de zahar.Se adauga peste unt, unul cate unul, galbenusurile si apoi laptele, esenta de rom, faina ametecata cu praful de copt, cacaoa si nucile.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia apoi se pune 1/2 din cantitatea de albusuri, se amesteca, se pune restul de albusuri,de data aceasta amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, la foc economic.

Dupa 35-40 de minute se incearca daca este copt aluatul cu o scobitoare.

Sirop:
  • 200 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lichior de ciocolata
Se fierbe apa cu zaharul si cand se raceste se aduga lichiorul de ciocolata.Prajitura se insiropeaza dupa ce s-a racit.

Glazura:
  • 200 g ciocolata 
  • 100 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Se pun toate ingredientele intr-o craticiora si se incalzesc pe foc pana cand ciocolata si untul incep sase topeasca (nu trebuie sa fiarba)Se ia cratita de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Daca au ramas bucati de unt si ciocolata netopite se mai pune u n pic la incalzit.Se lasa crema  la racit apoi se intinde pe prajitura si se presara fulgii de migdale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails