Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g unt
- 1 cana si 1/2 zahar
- 100 ml lapte
- 1 cana si 1/2 faina
- 1 1/2 praf de copt
- 200 g miez de nuca prajit
- esenta de rom
- 50 g fulgi de migdale
- 4 linguri cacao neagra
Untul incalzit un pic (sa nu devina lichid) se bate spuma impreuna cu restul de zahar.Se adauga peste unt, unul cate unul, galbenusurile si apoi laptele, esenta de rom, faina ametecata cu praful de copt, cacaoa si nucile.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia apoi se pune 1/2 din cantitatea de albusuri, se amesteca, se pune restul de albusuri,de data aceasta amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, la foc economic.
Sirop:
- 200 ml apa
- 6 linguri zahar
- 5 linguri lichior de ciocolata
Glazura:
- 200 g ciocolata
- 100 g unt
- 100 ml frisca lichida
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu