sâmbătă, 10 aprilie 2010

Sarmale in foi de vita


Pentru 30 de sarmale avem nevoie de:
  • 500 g carne tocata (porc,vita,pui sau amestec)
  • 1 pahar de orez
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 lingurita boia
  • marar,patrunjel
  • sare,piper
  • 1 ceapa
Pentru zeama in care fierb:
  • 2 foi dafin
  • 1 ceasca bors
  • 1 ceasca suc de rosii
  • sare
Se caleste ceapa si canad devine sticloasa se adauga boiaua.

Dupa ce se caleste un pic si boiaua  se pune orezul la calit peste ceapa.

Se amesteca bine si dupa 5-6 minute se pune pasta de tomate si apoi sucul de rosii.
Se lasa sa fiarba acoperit pana ce orezul absoarbe tot sucul.Cand se mai raceste se sareaza,condimenteaza,si se pune verdeata tocata marunt si carnea.

Compozitia se impacheteaza in frunze de vita(in cazul meu de la congelator) care au fost oparite.Se aseaza un rand de frunze pe fundul cratitei si apoi sarmalele.Intre sarmale se pun foile de dafin.Se face un amestec din bors suc de rosii ,apa( cat sa se acopere sarmalele) si sare,se infierbanta si se toarna peste sarmale.Se fierb la foc foarte mic.Se completeaza  numai cu apa fierbinte pe masura ce scade lichidul in care fierb.SE servesc cu smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails