miercuri, 21 aprilie 2010

Pizza cu de toate


Pentru aluat:
  • 1/3 pahar ulei de masline
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde
Se freaca drojdia inrr-o ceasca impreuna cu zaharul si putin lapte.Intr-un vas incapator se amesteca laptele cu uleiul si sarea. Peste acestea se toarna drojdia lichefiata si apoi faina pana se formeaza o coca de consistenta unei smantani.Se acopera si se lasa la cald 15-20'.Dupa aceea se completeaza cu faina si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Se acopera din nou  si se tine la cald 30' pentru a creste.

Sosul:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare
  • oregano
  • busuioc
Se incinge uleiul de masline, se adauga pasta de tomate, se caleste si se stinge cu sucul de rosii.Se sareaza si lasa la fiert 5-10'.Condimentele se pun cu putin inainte de a fi gata.

Pentru toping am folosit: 
  • 150 g cascaval
  • 100 g sunca presata
  • 50 g salam
  • 3 ciuperci proaspete
  • 1 ardei
Cascavalul se da prin razatoarea cu ochiuri mari,sunca, salamul si ciupercile se taie in felii foarte subtiri.Ardeiul se taie julien.

Se intinde aluatul cu sucitorul (se unge cu ulei masa si sucitorul) si se aseaza intr-o tava mare (sau in 2 mai mici).Grosimea acestuiia trebuie sa fie de aproximativ 6-7 mm.Se unge cu suc de rosii si se presara o parte din cascaval.

Se aseaza celelalte ingrediente.

Se presara deasupra restul de cascaval.

Se coace in cuptorul bine incins la foc mic.Este coapta atunci cand partea de jos a blatului capata o culoare aurie.

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails