duminică, 7 martie 2010

Bors de perisoare

 

Avem nevoie de:
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  •  telina
  • pastarnac
  • ardei
  • 2 linguri de orez
  • 2 rosii
  • 1 l bors
  • verdeata(leustean,patrunjel)
  • 1 ou
  • zeama de lamaie
 
Se dau radacinoasele pri razatoare, ceapa se ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in oala de ciorba.


Dupa ce s-au calit se pune apa fierbinte peste ele, se saraza si se lasa la fiert 20'.
Intre timp se prepara perisoarele.
Se amesteca:
  • 500 g carne tocata ( eu am avut pui+porc)
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez
  • sare,piper
  • marar
 
Se formeaza cu mana uda bilute care se pun direct in oala cu supa de zarzavat cu conditia ca aceasta sa fiarba la foc foarte mic.Se continua fierberea la foc mic si nu se amesteca in oala pana cand perisoarele nu s-au intarit.




Dupa 15-20' se incearca o perisoara si daca este fiarta se pun rosiile taiate cubulete. Acestea se lasa la fiert 10' dupa care se pun cele doua linguri de orez si borsul fierbinte.Se potriveste gustul(se mai adauga sare daca este nevoie) si se mai lasa 5' dupa ce da in clocot.
 La 10' de la oprirea focului borsul se drege cu ou batut in care s-au pus cateva picaturi de lamaie.Se pune si patrunjel si leustean tocat marunt.
 
Se serveste cu ardei iute.


Un comentariu:

  1. he he he mai simona arata foarte bine mancarurile astea esti o gospodina renumita te pwp din partea mea lenuta

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails