luni, 10 mai 2010

Chiftelute


Ingrediente:
  • 750 g  carne tocata (eu am avut porc+ pui)
  • 2 oua
  • 3 cepe
  • 1/2 capatana usturoi
  • 100 g paine
  • 3-4 cartofi de marime potrivita
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
Ceapa se caleste in ulei pana devine sticlosa si se lasa la racit.Peste carnea tocata se pune painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,ceapa,usturoiul pisat,verdeata tocata,ouale,cartofii dati prin razatoarea cu ochiuri mici si storsi foarte bine,sarea si piperul.

Se formeaza cu mana uda bilute din compozitie care se pun direct in uleiul bine incins.

Se prajesc pe ambele parti (uleiul trebuie sa fie suficient cat sa la acopere pe jumatate) pana devin aurii.
Se servesc cu piure de cartofi si salata sau cu mustar.
O parte din chiftele le-am facut cu sos de rosii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails