Ingrediente:
- 500-600 g carne de vita
- 2 cepe mijlocii
- 3 morcovi
- 1 pastarnac
- 100 g telina
- ulei
- patrunjel verde
- 2 oua
- 9-10 linguri de gris
- 2 lingurite ulei
- sare sau vegeta
Intre timp se prepara galustele: si bat cele doua cu un praf de sare si uleiul si se adauga grisul.
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui aluat de "gogosi cu lingura".Cantitatea de gris variaza in functie de marimea oualelor.Grisul trebuie sa aiba granulatie mai mare.Dupa mine cel de "Dobrogea" este cel mai bun.
Se scoate ceapa,pastarnacul,telina si carnea fiarta, se potriveste supa de sare si se pun galustele astfel:se da focul la economic si se pune o cescuta de apa rece in oala ca sa nu clocoteasca,se infierbanta lingura in supa si cu marginea aesteia se ia aluat si se scufunda in supa pana se desprinde galusca. Se continua pana se termina aluatul.
Se acopera oala si se lasa la fiert cateva minute dupa care, cu o lingura se pune apa rece(o ceasca) peste galuste.Se acopera oala si se lasa la fiert 5' pana cand galustele devin pufoase.Daca acest lucru nu se intampla se repeta operatiunea cu apa rece.
Dupa ce se opreste focul se mai lasa 10' si se pune patrunjelul tocat. Supa se poate servi cu branza taiata cubulete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu