luni, 3 mai 2010

Rulada de albus cu mac


Ingrediente blat:
  • 1/2 cana albusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/2 cana faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri mac
  • esenta vanilie
  Se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, se bat pana se dizolva zaharul si se formeaza o bezea lucioasa.Se adauga faina, uleiul,esenta si macul. Se amesteca usor de jos in sus.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace in cuptorul bine incins, la foc economic pana se rumeneste usor.Se testeaza daca este copt cu scobitoarea.
Cat blatul este cald se ruleaza cu ajutorul unui servet umed si se lasa asa pana la umplere cu crema.

Ingrediente pentru crerma:
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1.5 linguri cacao
  • 100 g unt
Se amesteca faina cu laptele si zaharul si se pun la fiert.Se ia de pe foc atunci cand compozitia se ingroasa.

Untul se topeste partial si se mixeaza pana se formeaza o spuma.Se incorporeaza in unt, putin cate putin amestecul rece de lapte cu faina.Se adauga cacaoa  si se mixeaza bine.
Se desface rulada, se umple cu crema si se ruleaza la loc.
Ingrediente pentru glazura:
  • 1/2 ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 25 g unt
  • nuca de cocos
Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida.Cand compozitia se incalzeste se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Daca este nevoie se mai pune un pic pe foc.
Se lasa la racit.
Rulada se tapeteaza cu glazura si apoi se presara nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails