duminică, 30 mai 2010

Briose cu iaurt


Ingrediente:
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar unt topit (eu am pus 1/2)
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
Se bat ouale cu zaharul,se adauga iaurtul, untul topit si se mixeaza bine.Se pune si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare.


 Compozitia se toarna in formele de briose unse cu unt.

Acestea se introduc intr-o tava in care se pune apa fierbinte.Se coc in cuptorul bine incins, la foc economic pana devin aurii.Pentru mai multa siguranta se testeaza cu scobitorea.

Se prepara un sirop din:
  • 1/2 pahar apa
  • 2 linguri miere de albine
  • zeama de la 1/2 lamaie
Se fierbe apa cu mierea si dupa ce se ia de pe foc se pune zeama de lamaie.Se lasa la racit.
Briosele se servesc reci si insiropate.

Sursa "Euforia cuisine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails