vineri, 16 aprilie 2010

Salata de telina cu maioneza


Avem nevoie de:
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • 100-150 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita mustar
Mai intai se prepara maioneza.Se piseaza cu o furculita galbenusurile fierte,se amesteca cu cele crude si cu o lingurita de mustar.Se pune uleiul treptat, cate putin mixandu-se continuu.Alternand cu uleiul se pune si zeama de lamaie.Daca nu iese destul de consistenta se mai pune ulei se se mixeaza bine.
Morcovul se da prin razatoare si apoi se face acelasi lucru si cu telina.Se ia un pumn de telina si se strange. Daca iese zeama se stoarce in maini,putin cate putin pana se termina toata cantitatea.

Telina si morcovul (stoarse daca e nevoie) se amesteca imediat cu maioneza pentru a nu apuca sa oxideze.Se condimenteaza cu sare,delikat si piper dupa gust si bineinteles cu usturoiul pisat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails