joi, 1 aprilie 2010

Bors de aripioare


Ingrediente:
  • 8 aripioare de pui 
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac mic
  • 100 g telina
  • 1-2 ardei
  • 2 rosii
  • taitei
  • 1 l bors
  • patrunje si leustean
  • 2-3 fire de marar
  • sare
  • ulei
  • 1 ou
  • zeama de lamaie
Se pun aripioarele spalate si curatate la fiert in apa rece.Cand se ridica spuma se arunca apa, se clatesc bucatile de carne si se pun iar la fiert in apa rece.Dupa ce da apa in clocot se pune o lingurita de sare,putin ulei(30 ml) si zarzavatul taiat marunt(mai putin rosiile si verdeata).

Rosiile taiate cubulete se pun cand carnea este aproape fiarta.Dupa 10' se pun taiteii si borsul.Se potiveste de sare si dupa 2-3 clocote se opreste focul.Se drege dupa 10'de la oprirea focului cu oul batut in care s-au adaugat cateva picaturi de zeama de lamaie.Tot acum se pune si verdeata.Mararul ii da un gust deosebit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails