sâmbătă, 6 martie 2010

Prajitura cu crantz, cacao si cafea


 
Ingrediente pentru krantz:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de miez de nuca
Se topeste zaharul intr-o craticiora la foc mic
 
Se pune si nuca si se mai lasa pe foc cateva minute amestecandu-se in continuu.


Compozitia rezultataa se pune intr-o tava unsa cu ulei si se lasa sa se raceasca.


Krantz-ul racit se desprinde de tava, se introduce intr-o punga de plastic, punga cu krantz se infosoara intr-o carpa, se pune pe un tocator de lemn si se bate cu ciocanul de snitele . Cam asa trebuie sa arate.
 


Cat timp se raceste krantz-ul se prepara blatul.
Ingrediente pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul mixandu-se pana la topirea zaharului.
 

Se bat si galbenusurile cu un praf de sare pana devin cremoase.



Peste albusuri se pun galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca usor de jos in sus.




Compozitia se pune intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins,la foc mic pentru 30 de minute.
Blatul se taie transversal atunci cand se raceste.
Ingrediente pentru crema:
  • 1.5 pachete margarina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 400g Finetti sau Nutela
Se mixeaza margarina cu zaharul pudra, se adauga cacaoa,Finetti si 4 linguri de krantz.Se mai mixeaza cateva minute.Trei linguri din crema se opresc pentru ornat
Se insiropeaza prima bucata de blat cu 150 ml sirop la care se adauga cafea (o cafea foarte dulce),se pune crema

Se pune si al doua parte de blat se insiropeaza ca si primul  si se unge cu crema.Se presara pe toata suprafata krantz.
 
  
 






 

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails