marți, 4 mai 2010

Ciorba a la grec


Ingrediente pentru 3 l ciorba:
  • 1.5 piept pui cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pahar iaurt gras
  • 1/2 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • verdeata (eu pun marar)
  • ulei
  • sare, piper
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura otet
Pieptul de pui se despica pe jumatate si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce se ridica spuma, se arunca apa, se spala iar carnea si se pune din nou la fiert in apa rece.Cand apa incepe sa fiarba se pun radacinoasele intregi (fara morcovi), ceapa si uleiul.Dupa 1/4 ora se pun si morcovii taiati rondele.


Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa un pic la racit apoi se desprinde de os, se toaca in cubulete si se pune la loc.Se scot si radacinoasele, mai putin morcovii.
Galbenusurile se bat cu iaurtul si smantana, se adauga faina si otetul si se omogenizeaza.Se pun 2-3 polonice de supa fierbinte in dresing apoi se toarna tot in oala cu fiertura.Se amesteca si se lasa la fiert inca 10' dupa ce a dat in clocot.Se amesteca din cand in cand.Se potriveste gustul de sare si piper.

Sucul de lamaie se poate pune in momentul servirii sau in timpul fierberii.Cand se mai raceste se pune mararul tocat.

Eu am facut-o si in varianta numai cu smantana (1 pahar).Este foarte buna si asa dar cu iaurt este mai usoara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails