miercuri, 24 februarie 2010

Tort diplomat cu fructe





Ingrediente: 
  • 1 cana zahar
  • 20 g gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida sau un plic frisca praf pentru ornat
  • 1 plic frisca praf
  • 2 pachete (mici) de piscoturi
  • fructe ( capsuni, portocale kiwi, etc)
Zaharul impreuna cu doua cani de apa se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se opreste focul si se adauga gelatina care a fost dizolvata mai intai in putina apa calda. Se amesteca pana se dizolva complet gelatina.Siropul se pune la racit.
Intre timp se mixeaza intr-un vas incapator frisca lichida(trebuie sa fie rece, de la frigider).Cand s-a intarit se adauga praful de frisca si apoi, putin cate putin,mixandu-se continuu siropul bine racit(temperatura camerei poate chiar un pic mai rece). Se mixeaza pana ce compozitia devine ca o smantana mai consistenta.
Se aseaza pe un platou rotund partea circulara de la o forma detasabila de tort. Se pun piscoturi atat pe fundul formei cat si pe peretii acesteia, in pozitie verticala. Se toarna jumatate din compozitie in forma, se niveleaza si se aseaza fructele taiate feliute. Se pune si cealalta jumatate se niveleaza si se baga platoul in frigider pana la intarirea sarlotei.
Cand este destul de consistenta se scot marginile detasabile si se orneaza dupa imaginatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails