joi, 6 mai 2010

Afumatura cu mazare si cartofi


Avem nevoie de:
  • 300 g afumatura de porc (pastrama, kaiser, etc)
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 5-6 cartofi de marime potrivita
  • 100-150 g mazare
  • 1 lingurita boia
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, piper
  • marar
Se caleste afumatura si ceapa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua si dupa 1-2' cartofii taiati.

Se calesc si cartofii 5', amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Se pune o cana de apa fierbinte, se sareaza si se lasa sa fiarba acoperit.Cand cartofii sunt aproape fierti se pune sucul de rosii si piperul.
Mazarea( eu am avut congelata) se fierbe separat in apa clocotita si sarata si apoi se pune in tocana.

Se lasa sa mai dea cateva clocote.Se presara marar tocat dupa 5-10' de la oprirea focului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails