joi, 4 martie 2010

Escalop de pui cu ciuperci

 
 Ingrediente:
  • un piept de pui
  • 250 g kaizer
  • un borcan de ciuperci
  • 500 g smantana
  • un ardei iute
  • sare,piper
  • 2 linguri de faina
  • marar (facultativ)
  • sofran (facultativ)
Se taie pieptul in cubulete.
 
Se pune pieptul la prajit intr-o cratita cu putin ulei.Cratita se acopera cu un capac.Cand scade apa din piept
si incepe sa se rumeneasca se pune kaizerul taiat fasiute.


Se lasa cinci minute si apoi se pun si ciupercile bine scurse de zeama si ardeiul iute tocat.


Se acopera oala si se lasa pana scade zeama de la ciuperci si pieptul incepe sa se rumeneasca.
Intre timp se pregateste smantana: se amesteca intr-un vas impreuna cu 2 linguri de faina ,foarte putin sofran(2 firicele) si 1/2 cana de apa.


Dupa ce s-a rumenit carnea se pune o parte din smantana (1/3) se lasa sa dea in clocot si apoi se pune si restul.Se sareaza ,pipereaza,se poate pune si putin delikat si se lasa la fiert inca cinci minute dupa ce da in clocot.Se garniseste cu putin marar dupa ce se opreste focul.


Se poate servi cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails