sâmbătă, 17 aprilie 2010

Tiramisu


Am folosit:
  • 300 g piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 g crema mascarpone
  •  3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar tos
  • 150 ml cafea
  • esenta de rom
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1 lingura cacao 
Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga laptele si se pun pe foc pana se ingroasa.Cand se racesc se mixeaza impreuna cu mascarpone.

Frisca se bate cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza usor in amestecul de mascarpone si galbenusuri.Se adauga o lingurita de ness si esenta de rom.
Piscoturile se trec rapid prin cafea.Eu le-am inmuiat numai pe o parte pentru ca altfel devin foarte moi.
Se aseaza intr-o tava un rand de piscoturi, un strat de crema. Se continua operatiune pana la terminarea cremei. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Se pudreaza cu cacao.Trebuie sa stea cel putin o ora la rece.
M-am inspirat din blogul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails