miercuri, 28 aprilie 2010

Bors de vita






Ingrediente:
  • 500-600 g carne de vita 
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2 ardei
  • 3-4 rosii
  • bors (dupa gust)
  • taitei
  • sare,piper
  • leustean
Carnea de vita se taie in bucati de marime potrivita, se spala si se pune la fiert in apa rece.Dupa ce se ridica spuma se arunca apa, carnea se clateste iar si se pune din nou la fiert in apa rece.Cand apa incepe sa fiarba se pun radacinoasele si ceapa tocate marunt.Eu am pus la fiert (30') in oala cu presiune.Cand carnea este aproape farta se pun ardeii tocati si dupa 10' rosiile, apoi se sareaza si pipereaza.


Daca ati pus carnea la fiert in oala cu presiune si dupa ce ati desfacut capacul ati constatat ca este suficient de fiarta, atunci scoateti carnea din ciorba si o adaugati la final.
Se fierb si rosiile 10-15' dupa care se pun taiteii si dupa 1-2' borsul.Se lasa sa mai dea cateva clocote.Verdeata se pune la 10-15' de la oprirea focului pentru a-si mentine culoarea si aroma.Se poate drege cu ou sau cu smantana.


Si dupa ce am dres-o cu ou.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails