duminică, 25 aprilie 2010

Tarta cu mere si crema de vanilie


Ingrediente pentru aluat:
  • 120 g unt sau margarina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 4 linguri apa rece
  • faina cat cuprinde(trebuie sa se forneze o coca care poate fi intinsa)
Faina cernuta se amesteca cu untul taiat bucati (la temperatura camerei), zaharul pudra, galbenusul si apa.Se obtine un aluat moale.Se intinde o foaie. Aceasta se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa se imbrace cu aluat si peretii formei.

Crema:
  • 750 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri  faina
  • 2 linguri malai
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanile
Se amesteca laptele cu galbenusurile, faina, zaharul, malaiul si se pune la fiert pana se ingroasa compozitia.In tot acest timp se agita cu un tel sa nu se lipeasca.Se toarna crema peste aluatul din forma.
Se da tarta la cuptor pana cand se rumeneste blatul (20-25').
Decor:
  • 3 mere 
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zahar 
  • 1 plic zahar nanilinat
  • 100 ml frisca
  • scortisoara
  • tort-gelee (glazura transparenta)
Merele se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se scoate tarta din cuptor si se aseaza feliile de mar.Peste acestea se presara zaharul si zaharul vanilinat.
Se introduce iar in cuptor pentru 15'.
Dupa ce se raceste tarta, se prepara glazura respectand instructiunile de pe plic si se toarna peste mere.

Se serveste rece.

Se poate servi cu fisca peste care s-a presarat scortisoara.

Un comentariu:

  1. arata frumos dar nu stiu daca se poate executa dupa reteta data mai sus pentru ca este omisa cantitatea de faina pentru blat

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails