luni, 15 martie 2010

Fasole batuta



Ingrediente:
  • 1 cana boabe de fasole
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • 1 foaie de dafin

Se fierbe fasolea 5-10' dupa care se arunca apa.Se repeta operatiunea.In cea de-a treia apa se pune sare,ulei,foaia de dafin si se lasa la fiert pana cand se inmoaie boabele.Se scurge apa si fasolea se paseaza sau se mixeaza cu 5-6 linguri de ulei.



Usturoil se curata,se piseaza si se adauga in fasole.Se potriveste gustul de sare.
Ceapa se taie fideluta si se caleste in ulei.

Cand ceapa devine sticloasa se pune boiaua, se amesteca si apoi pasta de tomate.Se mai lasa 1' amestecandu-se continuu.

Se pune prajeala de ceapa peste fasole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails