joi, 11 martie 2010

Musaca de cartofi


Ingrediente:
  • 1 kg de cartofi
  • 0.5 kg carne tocata
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 oua
  • 2 rosii
  • 0.5 l lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri faina
  • cascaval
  • nucsoara(un varf de lingurita)
  • piper macinat
  • 1 lingurita boia iute
Se fierb cartofii in coaja,apoi se trec in apa rece pentru a se raci.
Carnea tocata (eu am pus 250g pui si 250 g porc) se caleste in putin ulei.Eu nu pun ceapa in carnea tocata.Mi se pare mai buna asa.
Cand s-a evaporat sucul din carne si aceaste incepe sa se rumeneasca se pune boiaua si dupa un minut 100ml de suc de rosii.Se mai lasa cateva minute pe foc.Dupa ce se mai raceste compozitia se pune si un ou si se amesteca.
Se prepara un sos bechamel astfel:se topeste untul intr-o craticioara si se presara faina.Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu.Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara.
Se unge o cratita, se presara pesmet de paine pe peretii acesteia si se pune un strat de felii de cartofi fierti.

Cartofii se presara cu sare si piper dupa care se pune 1/2 din sosul bechamel si putin cascaval ras.

Peste sosul alb se pune carnea tocata

Se mai pune un rand de felii de cartofi care se sareaza si pipareaza, restul de sos bechamel,o mana de cascaval ras si deasupra cele doua rosii taiate felii.Se toarna usor pe margini 200 ml suc de rosii.

Se baga cratita in cuptor pentru 30'.Se toarna deasupra 2 oua batute cu o lingura de smantana si putin cascaval si se mai lasa 10-15' pana se incheaga si se rumeneste.

Un comentariu:

  1. Mmmmm.Cred ca o sa fac si io cat de curand musacaua asta. Arata super tare si pare extrem de gustoasa. Pupici si succese. Si apoi va urma cu siguranta Friptura de curcan la tava cu garnitura de cartofi.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails