luni, 26 aprilie 2010

Lasagne clasica


Ingrediente sos Bolognese:
  • 500 g carne tocata (eu am folosit piept de pui)
  • 1 lingura pasta de tomate (optional)
  • 500 ml suc de rosii (se pot folosi rosii in bulion)
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • sare, piper, rozmarin
Se prajeste ceapa taiata solzisori, morcovul dat prin razatoarea mica, si usturoiul tocat in uleiul de masline.

Se adauga carnea tocata si se lasa la prajit.


Se pune pasta de tomate, se amesteca bine si dupa 1 ' se adauga si sucul de rosii. Se lasa la fiert 15'.Cand este gata se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.

Ingrediente sos Bechamel:
  • 4 linguri unt sau margarina
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 l lapte
  • nucsoara, piper
Se pune untul la incins si apoi faina.Se amesteca bine. Cand s-a incorporat bine faina in unt se stinge cu lapte putin cate putin, amestecandu-se continuu.Este gata atunci cand are consistenta unei creme.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Pentru montat :
  • 1 pachet foi lasagne
  • 150 g cascaval ras sau parmezan
  • 50 g unt 
Se torna in tava (20/30) sos Bolognese

Se pune un strat de lasagne, un strat de Bechamel, un strat de sos Bolognese si se presara cascaval ras sau parmezan.

Se continua saezarea pe straturi.Deasupra se toarna sos Bechamel si cateva bucati de unt, apoi se acopera cu o folie de aluminiu.


Se lasa la cuptor 20-25', se indeparteaza folia si se mai lasa 15'. Se taie cand se mai raceste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails