Ingrediente sos Bolognese:
- 500 g carne tocata (eu am folosit piept de pui)
- 1 lingura pasta de tomate (optional)
- 500 ml suc de rosii (se pot folosi rosii in bulion)
- o ceapa
- un morcov
- 3 linguri ulei de masline
- 2-3 catei usturoi
- sare, piper, rozmarin
Se adauga carnea tocata si se lasa la prajit.
Se pune pasta de tomate, se amesteca bine si dupa 1 ' se adauga si sucul de rosii. Se lasa la fiert 15'.Cand este gata se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.
Ingrediente sos Bechamel:
- 4 linguri unt sau margarina
- 4 linguri de faina
- 1/2 l lapte
- nucsoara, piper
Pentru montat :
- 1 pachet foi lasagne
- 150 g cascaval ras sau parmezan
- 50 g unt
Se pune un strat de lasagne, un strat de Bechamel, un strat de sos Bolognese si se presara cascaval ras sau parmezan.
Se lasa la cuptor 20-25', se indeparteaza folia si se mai lasa 15'. Se taie cand se mai raceste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu