duminică, 28 februarie 2010

Tochitura



Avem nevoie de:
  • 1 kg carne de porc (spata sau pulpa)
  • 200 g kaizer afumat
  • 1 lingurita de boia
  • 100 ml vin alb
  • sare
Se taie carnea in bucati



Acestea se pun la prajit in ulei intr-un ceanel de tuci bine incins.Se acopera ceaunelul cu un capac si se lasa carnea sa fiarba in suc propriu amestecand din cand in cand.Cand a secat zeama si carnea incepe sa capete o culoare aurie se pune kaizerul taiat felii.


Se potriveste de sare dupa gust si se adauga vinul.Dupa ce a scazut si vinul, se mai lasa un pic pana cand carnea capata iar o culoare aurie si se pune boiaua de ardei .



    Se amesteca pentru a se repartiza boiaua pe toate bucatile de carne si se mai lasa 2-3 minute.
    Poate fi servita cu mujdei de usturoi alaturi de mamaliga sau cu ou ochi, branza si mamaliga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails