- 1 kg carne de porc (spata sau pulpa)
- 200 g kaizer afumat
- 1 lingurita de boia
- 100 ml vin alb
- sare
Acestea se pun la prajit in ulei intr-un ceanel de tuci bine incins.Se acopera ceaunelul cu un capac si se lasa carnea sa fiarba in suc propriu amestecand din cand in cand.Cand a secat zeama si carnea incepe sa capete o culoare aurie se pune kaizerul taiat felii.
Se potriveste de sare dupa gust si se adauga vinul.Dupa ce a scazut si vinul, se mai lasa un pic pana cand carnea capata iar o culoare aurie si se pune boiaua de ardei .
Se amesteca pentru a se repartiza boiaua pe toate bucatile de carne si se mai lasa 2-3 minute.
Poate fi servita cu mujdei de usturoi alaturi de mamaliga sau cu ou ochi, branza si mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu