joi, 22 aprilie 2010

Papricas de vita


Ingrediente:
  • 500 g carne de vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 ceape potrivite
  • 4 ardei 
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 150 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita chimen
  • 3 catei usturoi
  • 1 leg. patrunjel
  • ulei
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Carnea de vita se taie bucati, se spala, se acopera cu apa rece si se pune la fiert.Cand se ridica spuma se arunca apa si se spala iar carnea.
O ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei.

Atunci cand devine sticloasa se adauga carnea.Dupa cateva minute se pune boiaua iute amestecandu-se bine pentru a se repartiza uniform.

 Se pun si doi ardei tocati marunt.

Dupa ce s-a calit si ardeiul se toarna o cana cu apa fierbinte si se pune totul la fiert  (30')  intr-o oala cu presiune.Daca aveti carne de vitel care fierbe mai repede nu mai este nevoie de oala cu presiune.
Cat timp fierbe carnea se pregatesc cartofii.
Se taie ceapa pestisori si morcovul in rondele si se pun impreuna la calit.

Cand ceapa devine sticloasa se pune boiaua dulce, se amesteca si apoi se pun cartofii, sarea si foaia de dafin.Se calesc si acestia 5-10' si se adauga carnea impreuna cu zeama in care a fiert (carnea trebuie sa fie moale dar sa nu se sfarame).Daca este nevoie se mai pune apa fierbite.Nu trebuie sa aiba prea multa zeama pentru ca se va pune si sucul de rosii.
In cazul in care carnea este suficient de fiarta se pune dupa ce cartofii sunt gata.

Cand cartofii sunt aproape fierti se pun ceilalti 2 ardei si semintele de chimen.Se mai lasa 2-3' si se adauga sucul de rosii.Se oreste focul atunci cand cartofii sunt fierti. Imediat se pune usturoiul pisat si un varf de cutit de piper.In momentul servirii se presara cu patrunjel verde.



Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails