Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- esenta de vanilie
- un praf de sare
Umplutura:
- 1 cutie compot de ananas
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 80g faina
- 100g zahar
- esenta de vanilie
- 200ml frisca lichida
Se taie blatul(dupa ce s-a racit) transversal iar partea de jos se lasa mai groasa.Din blatul mai gros se goleste o parte dim miez lasandu-se o margine de 1-2 cm.
Se insiropeaza cu o parte din zeama compotului blatul astfel pregatit si se pune tot ananasul.
Din restul ingredientelor se prepara o crema astfel:galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se pune faina si se omogenizeaza adaugandu-se laptele putin cate putin.Se fierbe la foc mic amestecandu-se continuu pentru a nu se prinde pana crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit bine (se tine un pic la frigider pentr a fi mai rece decat temperatura camerei) se pune frisca batuta si esenta de vanile si se incorporeaza usor in crema.
Peste ananas se pun 3/4 din crema, se pune al doilea blat, se insiropeaza cu restul de compot si se imbraca tortul cu crema ramasa.Se orneaza cu bucatele de miez din pandispan.
foarte frumos, desigur ca si foarte bun. as vrea sa-l incerc. dar nu ai postat la ingredientele pentru aluat, uleiul si nici cantitatea acestuia. si cum nu este un aspect de neglijat, ar fi ok daca ai completa reteta la pasul amintit.
RăspundețiȘtergeremultumesc mult!
Scuze,cand am scris ma gandeam la reteta de pandispan unde eu pun si ulei(cate o lingura pentru fiecare ou).O poti face si cu ulei si fara, iese bine oricum.
Ștergere