luni, 3 mai 2010

Rulada de albusuri cu crema ganache


Ingrediente pentru blat:
  • 1/2 cana albusuri
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 cana faina + 2 linguri nuca de cocos
  • zeama de la 1/2 lamaie
Se bat alusurile spuma, se adauga zaharul treptat.In bezeaua obtinuta se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor de jos in sus.Se coace la foc mic.

Cat este calda, se aseaza pe un servet umet si se ruleaza cu ajutorul acestuia.Se lasa rulata pana la umplerea cu crema.

Ingrediente pentru crema:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina ( nu este in reteta, dar eu am pus pentru a fi sigura ca se intareste destul)
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca (nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere).Se adauga gelatina dizolvata in cateva liguri de apa rece.Se omogenizeaza si se da la rece.

Se desface rulada, se unge cu crema si se ruleaza la loc.


Ingrediente pentru glazura:
  • 1/2 ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 25 g unt
  • nuca de cocos pentru ornat
Se topesc impreuna.Cand compozitia se incalzeste se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Daca este nevoie se mai pune un pic pe foc.Se lasa la racit.
Se unge rulada gu glazura si se presara nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails