Ingrediente
pentru blatul simplu:
pentru blatul simplu:
- 3 oua
- 75 g zahar
- 140 g faina
- 3 oua
- 75 g zahar
- 90 g faina
- 30 g cacao
- 3 oua
- 75 g zahar
- 90 g faina
- 4 linguri nuca macinata
Se incorporeaza ingredientele uscate incet, amestecand de jos in sus si se toarne compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coc aproximativ 15'.
Blatul alb.
Blatul ciocolatiu.
Si blatul de nuca
- 1 pahar apa
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
Crema:
- 750 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 3 linguri cu varf amidon
- 5 linguri faina
- 50 g ciocolata alba
- 150 g zahar
- 150 g unt
- 4 linguri zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie
- 50 g nuca
- 1/2 fiola esenta rom
- 2 lingurite ness.
Cand se raceste se incorporeaza untul treptat in crema
si apoi se imparte crema in trei:
intr-o parte se incorporeaza nesul si esenta de rom;
in alta nuca si 1/2 din vanilie;
in ultima parte se pune cealalta jumatate din esenta de vanilie.
Se pune blatul cu nuca pe fundul tavii, se insiropeaza si se intinde crema simpla.
Se pune blatul de cacao, se insiropeaza si se intinde crema cu nuca.
Ultimul blat este cel alb, se insiropeaza si se pune crema cu ness.
Glazura:
- 100 g ciocolata
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
Pentru ornat:
- 50 g ciocolata alba
- 2 linguri frisca lichida
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida.
Peste ultimul strat al prajiturii se intinde glazura neagra, se lasa la racit si apoi se picura ciocolata alba care trebuie sa fie calda.
Se taie dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Ce bun mi-a iesit! A iesit exact ca in imagini! Mmmmm!
RăspundețiȘtergere