tag:blogger.com,1999:blog-7512981892397402052024-02-19T18:44:04.256+02:00Simona in bucatarieSimona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-10720518250336633232013-01-20T17:37:00.001+02:002013-01-20T17:37:55.367+02:00Macrou la cuptor
Avem nevoie de:
macrou (4 bucati)
2- linguri ulei de masline
2 lamai
1/2 ardei
3-4 catei de usturoi
piper
sare
Macroul spalat si curatat se cresteaza, se sareaza si se lasa 1/2 ora la rece.
In crestaturi se introduc suvite de ardei si feliute de usturoi.
Se stropeste pestele cu zeama de la o lamaie, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza.Cealalta lamaie se taie in Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-57261397539505136862013-01-01T20:54:00.002+02:002013-01-01T20:54:41.329+02:00Prajitura Pavlova
Ingrediente pentru bezea:
4 albusuri
1 cana zahar pudra
1 lingura amidon
1 lingura otet
esenta vanilie sau zahar vanilina
Umplutura:
200 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar pudra
400-500g fructe de padure sau capsuni, kiwi etc.
Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga treptat zaharul, continuand mixarea pana se formeaza o bezea rigida si lucioasa dupa Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-72871049242014998772013-01-01T19:33:00.001+02:002013-01-05T18:40:11.237+02:00piscoturi cu ciocolata si fistic
Ingrediente:
2.5 cani faina
1 cana unt la temperatura camerei
2 oua mari
2/3 cana zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
200g ciocolata taiat in bucatele
100g fistic(poate fi inlocuit cu nuci sau alune)
1/2 cana fulgi de ovaz
esenta vanile
1 lingurita rasa sare
Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.Untul se bate cu zaharul apoi Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-17694907945405823192011-05-15T19:31:00.002+03:002011-05-15T19:37:01.050+03:00Friptura de porc
Avem nevoie de:
1-1.5 carne porc
cativa cartofi
Pentu sos:
1 lingurita sare
1 lingurita delikat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita cimbru
1 fir usturoi verde
5-6 linguri ulei
1 pahar vin alb
Se amesteca ingredientele mai sus mentionate(mai putin vinul si usturoiul) si se ung cartofii si carnea.Se baga la cuptor, la foc mare la inceput si dupa ce incepe putin sa Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-50174420413241882542011-05-04T22:37:00.002+03:002011-05-04T22:47:14.286+03:00Tort Mimoza
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
esenta de vanilie
un praf de sare
Albusurile se bat spuma tare imreuna cu putin sare.Se adauga treptat zaharul mixandu-se pana se formeaza o bezea consistenta.Galbenusurile se bat impreuna cu uleiul si esenta de vanilie apoi se rastoarna peste bezea .Se adauga si faina cernuta si se amesteca usor, de sus in jos pana cand Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-69259284977329231872010-06-28T21:46:00.000+03:002010-06-28T21:46:47.350+03:00Gulas de pui
Ingrediente:
1.5 piept de pui cu os
4 cepe mari sau 6 mai mici
3 ardei
1 morcov
1/2 ardei iute
1 lingurita boia dulce
2 cani suc de rosii
sare, piper
1 foaie de dafin
patrunjel
Pentrtu galuste:
1 ou
1 lingurita ulei
un praf de sare
faina
Se bate oul cu sarea si uleiul si se adauga faina cate un pic pana
se obtine un aluat de consistenta unei smantani.
Pieptul Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-36253190734525262922010-06-17T10:14:00.000+03:002010-06-17T10:14:27.476+03:00kinder pingui
Reteta preluata de pe blogul Cuina banateanaSimona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-62830833939970535442010-06-13T19:56:00.000+03:002010-06-13T19:56:51.841+03:00Negresa cu nuci si migdale
Ingrediente:
6 oua
200 g unt
1 cana si 1/2 zahar
100 ml lapte
1 cana si 1/2 faina
1 1/2 praf de copt
200 g miez de nuca prajit
esenta de rom
50 g fulgi de migdale
4 linguri cacao neagra
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu praf de sare pana se formeaza o spuma tare, apoi se adauga treptat 1/2 din cantitatea de zahar mixandu-se in continuare pana se Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-4558881770830584172010-05-31T23:39:00.000+03:002010-05-31T23:39:40.303+03:00Ciuperci cu smantana
Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete
500g smantana
ulei
sare, piper
1 lingurita faina
marar
Se spala ciupercile si se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei.
Se acopera cratita si se lasa la inabusit pana se evapora apa din ciuperci si acestea devin aurii.Se amesteca smantana cu faina si se toarna peste ciuperci, mai intai 1/3 din compozitie, se lasa sa dea un clocot si apoi se puneSimona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-39348700123820598862010-05-30T09:25:00.000+03:002010-05-30T09:25:32.070+03:00Briose cu iaurt
Ingrediente:
1 pahar iaurt
1 pahar unt topit (eu am pus 1/2)
1 pahar faina
1 pahar zahar
2 oua
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
1 plic praf de copt
Se bat ouale cu zaharul,se adauga iaurtul, untul topit si se mixeaza bine.Se pune si faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare.
Compozitia se toarna in formele de briose unse cu unt.
Acestea se Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-43396650673461923392010-05-30T08:18:00.000+03:002010-05-30T08:18:02.302+03:00Sos de rosii cu chiftele
Am pus un pic de ulei la incins, am adaugat 2 cani de suc de rosii.Cand a inceput sa fiarba am pus chiftelele,0 foaie de dafin si sarea.Am lasat sa fiarba 10' .La final am condimentata cu piper.
Am servit cu piure de cartofi.
Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-68521529777067963052010-05-10T23:59:00.001+03:002010-05-30T08:25:03.167+03:00Chiftelute
Ingrediente:
750 g carne tocata (eu am avut porc+ pui)
2 oua
3 cepe
1/2 capatana usturoi
100 g paine
3-4 cartofi de marime potrivita
patrunjel
marar
sare
piper
Ceapa se caleste in ulei pana devine sticlosa si se lasa la racit.Peste carnea tocata se pune painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,ceapa,usturoiul pisat,verdeata tocata,ouale,cartofii dati prin razatoarea cu ochiuri Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-847671342254966862010-05-06T00:16:00.001+03:002010-05-06T18:29:42.894+03:00Afumatura cu mazare si cartofi
Avem nevoie de:
300 g afumatura de porc (pastrama, kaiser, etc)
1 ceapa
ulei
5-6 cartofi de marime potrivita
100-150 g mazare
1 lingurita boia
1 cana suc de rosii
sare, piper
marar
Se caleste afumatura si ceapa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua si dupa 1-2' cartofii taiati.
Se calesc si cartofii 5', amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Se pune o cana de apa Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-5261511719500747522010-05-04T18:55:00.001+03:002010-05-05T13:34:58.377+03:00Ciorba a la grec
Ingrediente pentru 3 l ciorba:
1.5 piept pui cu os
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1/4 telina
1 radacina patrunjel
1 pahar iaurt gras
1/2 pahar smantana
2 galbenusuri
1 lamaie
verdeata (eu pun marar)
ulei
sare, piper
1 lingura faina
1 lingura otet
Pieptul de pui se despica pe jumatate si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce se ridica spuma, se arunca apa, se spala iar carnea si se pune Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-11299235641946533512010-05-03T23:35:00.000+03:002010-05-03T23:35:35.395+03:00Rulada de albusuri cu crema ganache
Ingrediente pentru blat:
1/2 cana albusuri
1/2 cana zahar pudra
3 linguri ulei
1/2 cana faina + 2 linguri nuca de cocos
zeama de la 1/2 lamaie
Se bat alusurile spuma, se adauga zaharul treptat.In bezeaua obtinuta se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor de jos in sus.Se coace la foc mic.
Cat este calda, se aseaza pe un servet umet si se ruleaza cu ajutorul acestuia.Se lasa Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-82049589141231132412010-05-03T22:45:00.000+03:002010-05-03T22:45:32.289+03:00Rulada de albus cu mac
Ingrediente blat:
1/2 cana albusuri
1/2 cana zahar pudra
1/2 cana faina
3 linguri ulei
2 linguri mac
esenta vanilie
Se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, se bat pana se dizolva zaharul si se formeaza o bezea lucioasa.Se adauga faina, uleiul,esenta si macul. Se amesteca usor de jos in sus.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-4720250985904619742010-05-03T21:11:00.002+03:002010-05-03T23:48:54.920+03:00Chec din albusuri
Stransesem in congelator mai multe pungute cu albusuri si nu stiam ce sa fac cu ele, pana cand am vazut in CAIETUL CU RETETE o reteta de chec cu albusuri.Am facut checurile si pentru ca mi-au ramas albusuri am facut si doua rulade.Deci, nu aruncati albusurile ca se pot face o gramada de bunatati din ele.
Ingrediente:
1 cana albusu
1 cana zahar pudra
6 linguri ulei
1 cana faina
1 cana Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-19735215393555679842010-04-28T23:22:00.002+03:002010-05-01T00:58:29.477+03:00Tocanita de aripioare cu ardei copti
Ingrediente:
6 aripi de pui
6-7 ardei copti (eu am avut la congelator)
1 conserva de ciuperci
2-3 cepe
1-2 morcovi
500 ml suc de rosii
sare, delikat
Se prajesc aripioarele si se scot pe o farfurie.
Ceapa taiata fideluta si morcovul taiat rondele se prajesc intr-o craticioara in care s-a pus putin din uleiul in care s-au prajit aripile.Cand ceapa devine sticloasa se pun si ciupercile.Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-44960665328097943122010-04-28T10:57:00.001+03:002010-05-01T01:13:56.921+03:00Bors de vita
Ingrediente:
500-600 g carne de vita
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1/4 telina
2 ardei
3-4 rosii
bors (dupa gust)
taitei
sare,piper
leustean
Carnea de vita se taie in bucati de marime potrivita, se spala si se pune la fiert in apa rece.Dupa ce se ridica spuma se arunca apa, carnea se clateste iar si se pune din nou la fiert in apa rece.Cand apa incepe sa fiarba se pun Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-12589815584401451222010-04-27T11:02:00.002+03:002010-05-01T01:00:42.968+03:00Friptura de curcan la tava cu garnitura de cartofi
Am folosit:
1 pulpa dezosata
partea superioara a aripii
carttofi
unt
sare
Pentru bait:
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
1 lingurita delikat
3 linguri ulei
zeama de la 1/2 lamaie
4 catei usturoi
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu ingredientele uscate.Se adauga uleiul si se omogenizeaza, apoi sucul de lamaie.
Carnea se Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-10059660626223030162010-04-26T22:34:00.000+03:002010-04-26T22:34:39.227+03:00Pannacotta
Ingrediente:
400 ml frisca lichida
200 ml lapte
100 g zahar
esenta de vanilie
7 g gelatina
Se pune pe foc laptele, zaharul si frisca si se fierb 10'.
Gelatina se inmoaie in putina apa rece, apoi se adauga cateva linguri din compozitia fierbinte si se agita pana se dizolva complet gelatina.Se toarna peste fiertura dupa ce s-a oprit focul.Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-27401279501296002952010-04-26T10:18:00.000+03:002010-04-26T10:18:14.938+03:00Lasagne clasica
Ingrediente sos Bolognese:
500 g carne tocata (eu am folosit piept de pui)
1 lingura pasta de tomate (optional)
500 ml suc de rosii (se pot folosi rosii in bulion)
o ceapa
un morcov
3 linguri ulei de masline
2-3 catei usturoi
sare, piper, rozmarin
Se prajeste ceapa taiata solzisori, morcovul dat prin razatoarea mica, si usturoiul tocat in uleiul de masline.
Se adauga carnea tocata si Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-76186191282190198902010-04-25T20:04:00.002+03:002011-11-13T14:06:27.209+02:00Tarta cu mere si crema de vanilie
Ingrediente pentru aluat:
120 g unt sau margarina
50 g zahar pudra
1 galbenus
4 linguri apa rece
faina cat cuprinde(trebuie sa se forneze o coca care poate fi intinsa)
Faina cernuta se amesteca cu untul taiat bucati (la temperatura camerei), zaharul pudra, galbenusul si apa.Se obtine un aluat moale.Se intinde o foaie. Aceasta se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, avandSimona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-40799878604871009222010-04-25T17:09:00.000+03:002010-04-25T17:09:40.563+03:00Varza cu piept de porc
Ingrediente:
500-600g piept de porc dezosat
2.5 kg varza proaspata
1 ceapa
1 lingurita boia dulce
1 cescuta bors
1 lingura pasta de tomate
sare
piper
1 foaie de dafin
Se taie pieptul de porc si se pune la prajit in putin ulei.Cratita se acopera cu un capac.Cand incepe sa se rumeneasca se toarna 1/2 cescuta apa.Aceasta operatiune se repeta pana cand carnea incepe sa se patrunda.
Se adauga Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-751298189239740205.post-8002350345600960262010-04-22T08:33:00.002+03:002010-05-01T01:01:40.758+03:00Papricas de vita
Ingrediente:
500 g carne de vita
1 kg cartofi
2 ceape potrivite
4 ardei
1 lingurita boia iute
1 lingurita boia dulce
150 ml suc de rosii
1/2 lingurita chimen
3 catei usturoi
1 leg. patrunjel
ulei
1 morcov
sare
piper
1 foaie de dafin
Carnea de vita se taie bucati, se spala, se acopera cu apa rece si se pune la fiert.Cand se ridica spuma se arunca apa si se spala iar carnea.
O ceapa Simona in bucatariehttp://www.blogger.com/profile/04754693820861362017noreply@blogger.com1